Ouderavond 15 April

Ouderavond 15 april

Namens de Ouderraad en team van ’t Startblok nodigen wij u uit voor de volgende ouderavond.

Bijeenkomst ‘Hoe leuk kan opvoeden zijn!?’ deel 4 op basisschool ’t Startblok

Zijn jongens anders dan meisjes? Wat voor verschillen zijn er? Wat betekent dat  voor mijn opvoeding? Wat betekent dat voor school? Waarom gaat het met jongens in het onderwijs slechter dan meisjes? Waarom komen vrouwen nog steeds veel te weinig op topposities terecht? Op de avond ‘Verschil jongens/meisjes’ komen deze vragen (met antwoorden) aan de orde.

Wist u dat de doorbloeding van de hersenen van meisjes 20% beter is dan die van jongens. Wist u dat in het bloed van de jongen rond het elfde levensjaar het gehalte testosteron met 700 tot 800 keer toeneemt? Deze en andere feiten uit de wetenschap passeren de revue op de avond ‘Verschil jongens/meisjes’.

In de hand out die u krijgt vindt u niet alleen een samenvatting van deze feiten, er staan ook praktische tips in en verwijzingen waar u meer kunt lezen of zien over dit onderwerp.

Rene van Engelen, schrijver van diverse boeken en deskundige op het gebied van jongens- en meidengedrag, zal een interactieve lezing verzorgen op ’t Startblok, waarbij een beeld zal worden gegeven van de verschillen in benadering tijdens de opvoeding van jongens en meisjes. Hij is bezig om een boek te schrijven over ‘Jongensgedrag’. Ook zijn er door hem geschreven artikelen over dit onderwerp in het Algemeen Dagblad verschenen. Rene is expressief en zal iedereen de gelegenheid bieden om vragen te stellen en

dilemma’s aan de orde te stellen.Alle ouders van ’t Startblok zijn uitgenodigd en hebben gratis toegang. We nodigen nadrukkelijk ook alle ouders uit de wijk die hun kind (nog) niet op ’t Startblok hebben uit om deze interactieve lezing bij te wonen.

Bij deze 4e  ‘Hoe leuk kan opvoeden zijn!? – avond zijn ook alle andere geïnteresseerden welkom om deze interactieve lezing gratis bij te wonen. Dus ken je iemand die geïnteresseerd is, nodig hem/haar dan ook uit schrijf in via de link of de website.

Om zicht te krijgen op het aantal aanwezigen, vragen we u in te schrijven via deze link.