Bevrijdingsfestival

Beste meisjes en jongens,                                                         

Zoals jullie vast wel weten wordt ieder jaar in september bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 een groot Bevrijdingsfestival georganiseerd. September is namelijk de maand waarin voor grote delen van het Rijk van Nijmegen in 1944 de bevrijding begon: nu precies 75 jaar geleden!

Dat vieren we dit jaar op zondag 15 september van 10.30-16.30 uur rondom en in hetnieuwe Vrijheidsmuseum (voorheen Bevrijdingsmuseum). Voor jullie, leerlingen van de basisscholen, is er gelegenheid om gratis mee te doen aan de Kindervrijmarkt en het Bevrijdingsfestival. Gedurende de hele dag is er ook muziek en kun je genieten van diverse andere activiteiten waaronder een workshop hoepelen en schminken. Op de Kindervrijmarkt zoek je zelf een plaatsje waar je misschien met een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje, je eigen spulletjes kunt verkopen. Je kunt daarbij denken aan speelgoed, boeken, poppenkleertjes, enz. De markt is alléén bedoeld voor kinderen. Neem dus alleen je eigen spullen mee, NIET die van je ouders! Het is handig zelf een kleed of plaid mee te nemen, want je zit op het gras. Ook zou het leuk zijn als je ergens een plekje zoekt om bijvoorbeeld je eigen muziek te maken of een theatervoorstelling te geven. Je hoeft voor de Kindervrijmarkt niet te reserveren!  

Programma rond het museum:

Live-muziek met o.a. de Bill Baker’s Big Band, Band of Four Brothers, Suzanne Menheere, Harmonie Tarcisius, grote kindervrijmarkt, re-enactmentgroep, radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit WO2, static show historische voertuigen, 2e hands boekenverkoop WO2, Fieldtrips in een historisch legervoertuig, schminken, Parachute Group Holland, workshop hoepelen en feestelijke horeca. 

Entreeprijzen: jongeren t/m 17 jaar gratis toegang, volwassenen € 5,- pp (dit is incl. parkeren, museumbezoek, kindervrijmarkt en festival). Voor tijden en kosten Fieldtrips zie www.bevrijdingmuseum.nl.

Het innemen van een plaats op de kindervrijmarkt kan vanaf 09.00 uur. Reserveren niet nodig. Parkeren is mogelijk in de buurt van het museum (wordt aangegeven).

Van harte welkom en met vriendelijke groet,

Wiel Lenders, directeur